Spirituális bölcsességek, tippek – trükkök - okosságok, keresőknek és úton járóknak, kezdőknek és haladóknak.

Spirituális Útikalauz

Spirituális Útikalauz

A hang kezdete és vége

2015. január 03. - davehame

Síva így szólt: Bármely kiejtett betű hangjának kezdetekor és fokozatos finomításakor, ébredj.

Hogyan csináld ezt? Menj be egy templomba. Ott mindig van egy harang vagy egy gong. Vedd a kezedbe a harangot, és várj. Először is válj teljesen éberré. A hang meg fog szólalni, és neked nem szabad elszalasztanod az elejét. Először válj teljesen éberré, mint ha az életed függne ettől, mintha valaki az életedre törne, meg akarna gyilkolni, és ez fölráz. Légy éber - mintha az életed múlna ezen. És ha fölmerül egy gondolat akkor várj, mert a gondolat álmosságot jelent. Ha jár az agyad, ha spekulálsz, akkor nem lehetsz elég éber. Amikor éber vagy akkor nincsenek gondolataid. Úgyhogy várj! Amikor úgy érzed, hogy az elméd teljesen kiürült, hogy elvonultak a felhők, és te éber lettél, akkor mozogj együtt a hanggal.

gong.JPG


Figyeld, hogy mikor nincs ott a hang, és ekkor hunyd be a szemed. Aztán figyeld, hogy mikor keletkezik újabb hang, mikor töri meg a csendet, és kövesd a hang útját. A hang egyre lassul és lassul, mind finomabbá válik, míg végül teljesen eltűnik. Ekkor menj a hang után. Légy tudatos, légy éber. Kövesd a hangot a végsőkig. Néz meg a hang mindkét pólusát, az elejét csakúgy mint a végét. 

Először próbáld ki mindezt egy külső hanggal, amilyen a gongütés, a harang kongása, vagy más, ehhez hasonló hang, és aztán hunyd be a szemed. Mondj ki magadban bármilyen hangot - mondjuk azt, hogy Aum -, majd végezd el vele ugyanezt a próbát. Ez nehéz; ezért csináljuk először külső hanggal. Amikor a külvilág hangjaival már boldogulsz, akkor rátérhetsz a belső hangokra. Csak csináld. Várd ki azt a pillanatot, amikor az elme üres, és ekkor formáld meg a belső hangot. Érezd, mozogj vele együtt, kövesd, míg teljesen el nem tűnik.

Időbe telik, amíg mindenre képes leszel. Jó pár hónapra lesz szükség, de háromra biztos. Ez alatt a három hónap alatt egyre éberebbé válsz. Figyelned kell a hang megszólalása előtti és az azután állapotot. Semmi se kerülje el a figyelmedet. ha egyszer olyan éber leszel, hogy nyomon tudod kísérni egy hang keletkezését és elmúlását, akkor e folyamat révén egy teljesen más ember lesz belőled.

 

 

Forrás:
Osho: Meditáció - Az első és utolsó lépés a szabadság felé

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritualisutikalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr717039345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása